Vi är så glada över detta!

Nu har det hänt, det som vi knappt vågade hoppas på! Vi har fått veta att en person som inte varit intresserad av sin släkthistoria har blivit det tack vare vår bok GENialiskt! Det är så fantastiskt roligt att ha fått höra detta. Vi är både tacksamma och stolta.

Du som har läst boken känner till historien om Britta, hon som hade en okänd morfars farfars far. En av hennes DNA-träffar ledde henne på spåren till en småländsk präst. Han hade blivit far till gossen Jonas vars mor bodde i en grannby. När Jonas blivit stor nog, enligt den tidens synsätt, för att börja arbeta ordnade prästen för sin utomäktenskaplige sons försörjning genom att anställa honom som dräng hos sin nygifta dotter (som ju också var sonens äldre halvsyster). Jonas var Brittas morfars farfar och DNA-testet gav henne alltså svar på gåtan vem hans far var.
För någon vecka sedan fick Britta DNA-träff på Ancestry med en ganska avlägsen släkting som hon tidigare hade haft kontakt med eftersom de båda hade sökt efter Jonas far. Nu har Britta kontaktat henne igen och berättat om sitt fynd. Britta berättade också att historien om Jonas finns med i GENialiskt. Släktingen beställde boken och bara några dagar senare hörde hon av sig till Britta och berättade att hon blivit rörd av att läsa berättelsen om Jonas och tyckte att den var så fint skildrad. Dessutom sa hon att hennes pappa, som alltså också är ättling till Jonas men varit måttligt eller snarare inte alls intresserad av sin släkthistoria hade blivit jätteintresserad av sitt ursprung efter att ha läst berättelsen.

Vi känner oss ödmjukt lyckliga över att ha fått bidra till detta – och över att Britta ju nu dessutom kan hoppas på ännu en DNA-träff! Det var precis sådant vi hoppades att boken skulle kunna ge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *