För dig som skriver i en tidning eller blogg

Du som skriver i en släktforskarförenings tidning, blogg eller liknande får gärna använda denna text om du vill berätta om GENialiskt. Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig till någon av oss på mejl eller facebook.

GENialiskt – spännande och fantastiska DNA-släkthistorier

 ”Från okända fäder och upptäckta halvtremänningar till funna släktskap med gamla vänner och dömda brottslingar.”

Vill du läsa historier från verkligheten om hur fantastiska, spännande, breda och mångfasetterade resultaten av DNA-test för släktforskning kan vara? Eller vill du inspirera släktingar och bekanta till att DNA-testa sig genom att läsa om hur DNA-tester har löst gamla släktgåtor, gett nya släktmysterier, bekräftat och dementerat släktskap, överraskat, omtumlat och fascinerat?

Det kan du göra med boken GENialiskt – spännande och fantastiska DNA-släkthistorier. Det är en ny bok som börjar säljas vid släktforskardagarna i Halmstad 2017. Journalisten Elisabet Juul från Umeå och konstnären Anna Edin från Sundsvall har tillsammans skrivit och målat autentiska berättelser om hur DNA-tester för släktforskning har gett resultat på olika sätt. Med boken vill de underhålla, belysa och inspirera till mer DNA-släktforskande.

Boken är tryckt på ett fint konstpapper. Den innehåller 27 korta, kärnfulla och lättlästa DNA-historier och tre andra texter samt cirka 50 handmålade illustrationer. Det är med andra ord en fin ”ligga frammebok” som man kan läsa i lite nu och då, och en trevlig presentbok till exempel till släktingar som man önskar ska DNA-testa sig. Boken kostar 159 kr + porto (36 kr eller 48 för 2-3 böcker).

Beställ boken från Svenska Släktforskarförbundets webbokhandel Rötter eller genom att swisha betalningen till 0704238860 och skicka samtidigt ett mejl till asynjapublishing@gmail.com. Skriv hur många böcker du önskar köpa samt din adress.

Läs mer på www.asynjapublishing.se och facebooksidan Asynja Publishing.